Vranovské deti učili mimoňov ako sa slušne správať

imrich.mako@vranovske.sk
Autor

Vranov nad Topľou sa premenil na rozprávkovú krajinu… Čarovné bytosti rozdávali na námestí, či v estrádnej sále Mestského domu kultúry darčeky, radosť a skvelú náladu. Všetci prijali pozvanie sv. Mikuláša. Pesničkový kamión a Pesničkový Mikuláš však nie sú iba o zábave a zážitku, ale vždy prinášajú aj hlbšie posolstvo.

Sv. Mikuláš navštívil Vranov nad Topľou hneď dvakrát! Najskôr na Pesničkovom kamióne, kde mu robili spoločnosť anjeli, čert Brumteláš a dokonca aj sám Lucifer, ktorý si chcel v publiku nájsť nevestu, čo sa mu však nepodarilo. Nakoniec mu svoju ruku sľúbil jeden z anjelov, ale pod podmienkou, že sa polepší. Podvečer plný známych pesničiek sa skončil happy endom – zásnubami…

Estrádna sála Mestského domu kultúry privítala v nedeľu prisťahovalcov – filmových hrdinov mimoňov. Ako to už u nich býva zvykom, ani teraz si nechceli nechať povedať a robili neplechu. Aj v tomto prípade však platilo, že sv. Mikuláš a Brumteláš ich v spolupráci s deťmi naučili, ako sa slušne správať. „Keďže téma prisťahovalectva je stále aktuálna, nechali sme sa ňou inšpirovať aj my. Snažili sme sa mimoňom vysvetliť, že ak chcú s nami ostať, musia sa správať podľa našich pravidiel. O tom, čo je správne a slušné im hovorili naše deti, ktoré sme takýto spôsobom vtiahli priamo do predstavenia,“ vysvetľoval auto scenára Peter Novák z Mestského domu kultúry.
 

Akékoľvek kopírovanie obsahu bez vedomia redakcie je zakázané!