VÝSLEDKOVÝ SERVIS: One man show M. Frištika, aj „zvonkohra“ v Sačurove

imrich.mako@vranovske.sk
Autor

IV. liga, SEVER – 3. kolo

TJ Spartak Medzilaborce – FK Nižný Hrušov 2:0 (1:0)

Hrušovčania nenadviazali na epické výkony z prvých dvoch kôl. Domáci boli od úvodu aktívnejší, čo sa premietlo aj do ich viacerých príležitostí, no brankár Klamár držal počas celého stretnutia bojovú zástavu súpera vysoko. Medzilaborce išli do vedenia v 19. min., kedy hostia chybovali v rozohrávke a nepokrytý Ladomerský potvrdil povesť kanoniera.

Hrušov sa snažil reagovať smerom k druhému polčasu prestriedaním, ale ani zmeny v zostave želané oživenie nepriniesli. Napriek tomu mohli hostia vyrovnať, no P. Veselovský sa vo viac ako sľubnej pozícii po Kotľárovej štandardke hlavou nepresadil. Trest prišiel o pár minút, keď Štec v 80. min. definitívne rozhodol o osude stretnutia.

Góly: 19. Ladomerský, 80. Štec.

Zostava N. Hrušov: Klamár – Biž (46. Pačuta), Paľuš, P. Veselovský, Marcinko, Dobranský, Kotľár, M. Zubko, Antuš (46. Š. Sabol), M. Veselovský (56. A. Sabol), Palko (73. Horský).

FK Soľ – FK Demjata 2:1 (1:0)

Domácim vyšiel úvod stretnutia. V 4. min. vybojoval loptu B. Ihnát, ktorý uvoľnil Eliáša a ten krížnou strelou otvoril skóre. Poistiť vedenie Soli mohol po prihrávke J. Dvorjaka aktívny Miroslav Sakala, ale z päťky prekopol. Zverenci trénera Radoslava Homoľu umným držaním lopty manažovali priebeh zápasu, pričom súpera do vážnejších príležitostí nepúšťali. Naopak, pri tutovkách Miroslava Sakalu a po Mattovom centri aj Eliaša zasahoval fantastickým spôsobom hrdina zápasu – hosťujúci brankár Leško.

Napriek tomu, že úvod druhého polčasu sa niesol v opatrnejšom duchu, predsa len platilo, že aktívnejší boli stále domáci. Keď po priťuknutí J. Dvorjaka nezakončil dôrazne Eliaš, udrela po kontre Demjata. V 64. min. ťažil zo svojej rýchlosti Sabol, ktorý prehodil Petra elegantným lobom. Soľ síce potrebovala pár minút na to, aby sa z tohto momentu futbalovo otriasla, ale jej hráči išli ďalej za víťazstvom. Po centri J. Dvorjaka ešte Leško vyškrabal zakončenie P. Kendru, ale domáci sa nakoniec dočkali osem minút pred koncom. J. Dvorjak trafil z hranice šestnástky žrď a D. Kendra dotlačil loptu do siete.

Hlas trénera, Radoslav Homoľa (FK Soľ): „Napĺňajú sa moje slová o tom, že súťaž bude vyrovnaná, o čom svedčia aj naše doterajšie zápasy, ktoré sa lámali o jednom góle. O to viac sme radi, že sme domáce zápasy výsledkovo zvládli. Obidve víťazstva sme si po kolektívnom výkone vydreli. Predpokladám, že rovnako budeme musieť bojovať aj o ďalšie body, kedy si chlapci opäť siahnu na dno svojich síl. Na druhej strane, takéto víťazstva potom viac tešia a majú i väčšiu váhu.“

Góly: 4. Eliáš, 80. D. Kendra – 64. Sabol.

Zostava Soľ: Petro – Matta, Dubas, Miroslav Sakala (59. P. Kendra), Matúš Sakala, J. Dvorjak, Hajník, J. Zubko, B. Ihnát, D. Kendra (89. Duda), Eliaš.

JAKO V. liga Vihorlatská-Dukelská – 1. kolo

OFK Tatran Bystré – TJ Družstevník Borov 4:1 (2:1)

Bystré začalo novú sezónu tam, kde končilo v jeseni uplynulý súťažný ročník, ktorý bol nakoniec anulovaný.

Posledné mužstvo, proti ktorému sa Bystré v jeseni 2019 predstavilo, bol Borov, ktorý na jeho pôde zdolali 3:2. Mimochodom, zverenci trénera Radoslava Kubánku si z minulej sezóny preniesli sériu štyroch víťazstiev za sebou a teraz pridali piate…

Góly: 3. Feč, 44. Kubánka, 49. Kubánka, 67. Tkáč – 11. Teraz.

Zostava Bystré: Paluba – Ľ. Jankovič, Feč, Tabiš, Pivovarník, Maľár, Turcovský, Tkáč, Minár, Gaži (70. Soták), Kubánka (77. Žipaj).

OcFK Hencovce – Ajax Pakostov 7:1 (3:0)

Najvyššie víťazstvo v úvodnom kole V. ligy, skupina Vihorlatsko-Dukelská si zo všetkých tímov v súťaži pripísali na konto hráči Hencoviec. Domáci potvrdili, že sa im podarilo vyskladať vyvážený káder, ktorý pri sedemgólovej nádielke zaujal tým, že každý z presných zásahov si medzi sebou podelilo sedem strelcov.

Góly: 7. Samsely, 33. Hudák, 41. Kos, 47. Demčák, 74. Dzurina, 76. Fedor, 90. Tomáš – 55. Bačovčin.

Zostava Hencovce: Suchý – Kulman (73. Tomáš), O. Venceľ, Mikita, Šimko, Hanusin (29. Demčák), M. Dzurina, T. Dzurina (57. Valčo), Kos (73. Kovaľ), Hudák, Samsely (73. Fedor).

TJ Ptava NV Ptičie – OFK Sečovská Polianka 3:1 (2:0)

Keďže Sečovská Polianka nastúpi v úvodných dvoch kolách u súperov, v klube by sa chceli vyvarovať neúspešnému štartu do sezóny, ako minulý rok, preto aj do Ptičieho pricestovalo mužstvo s cieľom bodovať, no osudným sa mu stal prvý polčas.

Hostia začali zakríknuto a už v 4. min. inkasovali po rohovom kope. Ich ambíciám nepomohla ani situácia zo 17. min., kedy sa domáci presadili z ofsajdovej situácie a hoci hlavný rozhodca pôvodne gól uznať nechcel, predsa len nakoniec platil… Od tohto momentu sa začali o slovo hlásiť aj Poliančania, no Nemčíkovu príležitosť zlikvidoval, aj za pomoci žrde, Dudič.

Polianka v druhom polčase preskúpila rady, začala hrať odvážnejšie a odmeny sa dočkala v 50. min., keď po rohu znížil Nemčík. Hostia mohli dokonca i vyrovnať. Vaňo sa parádne zavesil do vzduchu, ale tesne minul. O pár minút na to sa hostia dostávali do zaujímavého prečíslenia, ktoré však nevyriešili dobre a z následného protiútoku inkasovali tretíkrát.

Napriek tomu to zverenci trénera Stanislava Svepeša nevzdávali. Otrošina prestrelil odkrytú bránu a Nemčík, ktorý tiesnený postupoval na brankára zo strany, minul.

Góly: 4. Packo, 17. Kičina, 58. Kičina – 50. Nemčík.

Zostava Sečovská Polianka: Gavla – Goda, Hrášok (40. Nosek), Vaňo, Orosi, Chromý (82. Kohút), Janok, Hvozdík, Otrošina, Nemčík, Mazar (85. Senk).

TJ Jasenov – FK ŽIPOV-ČIERNE O.Z. 2:1 (2:1)

Hostia, ktorí nastúpili bez troch hráčov v nekompletnej zostave, začali opatrne. Jasenov reagoval na tento fakt aktivitou, ale súpera držal nad vodou mladý brankár Kmec. Najskôr chytil dve čisté šance, aj pokutový kop, ale o pár sekúnd už Roško predsa len otvoril účet stretnutia. Po úvodnej 20-minútovke sa hra vyrovnala a po akcii M. Cigána elegantným lobom vyrovnal Poláček. V 38. min. zahrávali Jasenovčania rohový kop a s dávkou šťastia ich dostal opäť do vedenia Tokár.

V druhom polčase vytiahli hostia Janočka, ktorý ich hru oživil a okrem územnej prevahy začali na ich konto pribúdať aj šance. V dvoch prípadoch Horvát a raz K. Cigán voľný na päťke skórovať nedokázali. Domáci nakoniec taktickou hrou doviedli zápas do víťazného konca.

Góly: 15. Roško, 38. Tokár – 25. Poláček.

Zostava ŽIPOV-ČIERNE: Kmec – Sirotiak, Glod, Ocilka, Orosi, Horvát, K. Cigán, Boroš, Keresteš (46. Janočko), Poláček (85. Oráč), M. Cigán.

FK Kamenica nad Cirochou – OFK Tatran Zámutov 1:4 (0:2)

Zámutovčania chceli dať zabudnúť na minuloročnú prehru v Kamenici 1:3 a vyšlo im to dokonalým spôsobom.

Keďže úmorná horúčava nedovoľovala vysoké nasadenie, hralo sa v tempe adekvátnom k počasiu. Hostia si umnou hrou v strede ihriska počkali na svoje príležitosti, ktorých základom boli brejkové situácie. Zámutov využil dve z nich, keď svoju šou začal v prvom polčase dvoma gólmi Frištik.

Po zmene strán sa domáci prihlásili o slovo prísnou penaltou, no Tatranom to neotriaslo, pretože Frištik bol pri streleckej chuti a nielenže v 74. min. skompletizoval hetrik, ale v poslednej minúte pridal aj štvrtý presný zásah.

Hlas trénera Peter Mražik (OFK Tatran Zámutov): „V prvom rade treba povedať, že káder na novú sezónu sa nám neskladal jednoducho. Ako je známe, kvôli koronakríze už u nás nepôsobia ukrajinskí legionári, ktorí tvorili kostru mužstva. Museli sme teda tím prebudovať za pochodu, preto k nám prišli brankári Maroš Balint s Dominikom Čeklovským, Jozef Pagáč, Patrik Ihnát, Jozef Sivák a Karol Kovalík, ktorý však ešte nemohol nastúpiť pre zranenie. Hoci hráči do mužstva zapadli, na môj vkus sa zohrávame pomalšie, no na druhej strane je to spôsobené i tým, že nás trápia zranenia. Okrem K. Kovalíka bol v 1. kole mimo hry Rado Mikča, plus sa nám s nedeľu zranili J. Pagáč s M. Bižom… Ak sa vrátim k zápasu, každé víťazstvo, navyše na ihrisku súpera, je pri rozbehu súťaže dôležité, pretože pridáva na pohode. Keďže v ďalšom priebehu sa bude bojovať o každý bod, tri plusové body sú predovšetkým impulzom k sebavedomiu mužstva, ktoré si môže v ďalších zápasoch veriť ešte viac.“

Góly: 50. Šedzmák z 11 m – 35., 42., 74. a 90. Frištik.

Zostava Zámutov: Balint – Hrivňák, Mezej (46. Mikloš), Feri, Béreš, Sivák, Frištik, Ovšák, Pagáč (15. Babinský), Ihnát, Biž (85. Mikula).

ŠK Sačurov – OFK AGRIFOP Stakčín 3:2 (1:2)

Obidve mužstvá nastúpili do prvého zápasu sezóny s veľkým nasadením. Domáci so značne omladeným kádrom sa ujali vedenia už po troch minútach hry, keď sa presadil D. Tokár. Hostia neostali nič dlžní a v 10. min. vyrovnali. Sačurov mohol dostať opäť do vedenia Hreha, skóre sa menilo až v 26. min., kedy Husťak potrestal chybu v obrane súpera. Sačurovčania zbrane neskladali – Capko však mieril nepresne a aj Štuň hlavičkou minul cieľ. V 40. min. trafil Capko žrď a z odrazenej lopty Vasiľ brvno…

Druhý polčas sa opäť začal vo výbornom tempe. V 53. min. domáci brankár stopol kontru hostí, no veci sa diali na opačnej strane – Štuň dvakrát v priebehu pár minút opečiatkoval brvno. Domáci boli pri chuti, ale Hreha, aj D. Tokár zakončovali nepresne. Sačurovčania sa predsa len dočkali v 72. min. – Boberský si narazil s Capkom a vyrovnal. Hneď po rozohrávke Stakčína vybojoval loptu Štuň, spätnou prihrávkou našiel Capka, ktorý sa nemýlil. Ak sa vám zdalo, že v tomto stretnutí zvonili žrde pričasto, ešte jednu pridal zo štandardnej situácie Černák. Hostia mohli vyrovnať v 89. min., no nepochodili v koncovke a domáci si už za bojovnosť zaslúžené tri body ustrážili.

Góly: 3. D. Tokár, 72. Boberský, 73. Capko – 9. Vasko, 26. Husťak.

Zostava Sačurov: Bereš ml. – Kučma, Bereščík, Capko, Čerňák, Hreha (69. Korbuľak), Vasiľ, Boberský, D. Tokár, Orosi (75. Lukáč), Štuň (90. Vandžura).

Akékoľvek kopírovanie obsahu bez vedomia redakcie je zakázané!